Onze slagerij

Logo

Wat is een Keurslager?

Een Keurslager is meer dan zomaar een slager. Elk dag opnieuw voldoen wij verplicht aan de allerstrengste kwaliteitseisen. Want op elk moment kunnen we adviseurs van de vereniging over de vloer krijgen. Volledig onafhankelijk inspecteren die mensen onze zaak op meer dan 200 punten. Aanbiedingen en assortiment, presentatie en sfeer, versheid en kwaliteit... op de meest uiteenlopende punten worden we beoordeeld.

Willen we ons Keurslager-logo behouden, dan is een ‘goed rapport’ van onze controleurs de vereiste. Slechts als we aan alle normen voldoen, mogen we het logo dragen. De kroon op ons werk!

haccp

H.A.C.C.P.: de garantie voor kwaliteit en hygiëne

Elke Keurslager werkt voortdurend volgens de strikte regels uit het H.A.C.C.P.-handboek van de vereniging. H.A.C.C.P. staat voor ‘Hazard Analysis Critical Control Points’.

Dat betekent dat we precies weten welke risico’s en gevaren er tijdens het productie- en werkingsproces kunnen optreden. Én welke beveiligingen we daartegen moeten inbouwen.

Bovendien beschrijft ons HACCP-handboek een efficiënt systeem van regelmatige controles, die we zelf uitvoeren en registreren. Op haar beurt wordt de registratie gecontroleerd door de vaktechnische medewerkers van de Belgische Keurslagers. Zo kunnen we altijd een perfecte hygiëne garanderen.

De juiste temperatuur

thermometer

Een van de belangrijkste punten in het H.A.C.C.P.-programma is de regelmatige controle van de temperatuur van de vleesproducten. Al van bij de levering van het verse vlees meten we met een speciale thermometer de temperatuur op in de kern van het product.

Vlees dat tegen een foute temperatuur wordt geleverd, sturen we direct terug naar afzender, ook al is het voor het overige kwalitatief in orde. Keuren we het vlees goed, dan gaat het meteen in de koel- en diepvriescellen.

Elke dag noteren we, op een speciaal document, de temperaturen in de verschillende gekoelde ruimtes in de winkel: toonbank, wandmeubel, diepvriezers, koelcellen, dieptekoeling, pekelcel… Als de temperatuur in één van deze ruimtes de maximumgrens overschrijdt, ondernemen we verplicht actie. Ook in de koeltoonbank bedraagt de temperatuur dus nooit meer dan 4°C.

Bacteriologische controles

Ook de kwaliteit van het vlees in de toonbank wordt gecontroleerd. De adviseurs nemen stalen uit onze toonbank en die ondergaan vervolgens een bacteriologische analyse in een erkend labo. De resultaten van de analyses worden strikt opgevolgd en indien nodig wordt actie ondernomen. Op die manier wordt de aanwezigheid van bacteriën tot het strikte minimum herleid.

In de koelkast

En dan is het aan u. Want ook tijdens het transport en in de koelkast is een correcte temperatuur van het grootste belang. Uiteraard trachten we u ook daar zo goed mogelijk bij te staan. Onlangs kon u nog sparen voor een Keurslager-koeltas waarin u al uw aankopen fris gekoeld naar huis kunt transporteren. En u kunt ook bij ons terecht voor een handige koelkast thermometer. Zo kunt u ook thuis de bewaartemperatuur nauwlettend in het oog houden.