Aardappelen gratin Dauphinois

Aardappelen gratin Dauphinois

Ingrediënten

1 kilo aardappelen - 3 dl melk - 3 dl slagroom - 1 teentje knoflook - zout, peper - nootmuskaat

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, was ze en snij ze in plakjes van 2 mm dik. Neem een platte schaal, die in de oven kan, wrijf deze in met knoflook en besmeer ze ruim met boter. Maak de melk lauwwarm, meng er de room door en geef er peper, zout en nootmuskaat bij. Beleg de bodem van de schaal met de aardappelschijfjes en schenk er het melkmengsel over. Snij de rest van de boter in kleine stukjes en verdeel deze over de oppervlakte. Zet de schaal in een oven van 160 graden C. en laat ze daar anderhalf uur in. Serveer de gratin in de ovenschaal

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.