Carpaccio van Ganda Ham met parmezaanse kaas
Ingrediënten
Nodig voor vier personen: 12 dunne plakjes Ganda Ham - een stuk parmezaanse kaas - 8 kleine augurkjes - 16 zilveruitjes - 4 verse slablaadjes - 8 kleine maïskolfjes - Voor de vinaigrette: 15 g arachideolie - 10 g graanazijn - 7 g balsamico-azijn - 15 g olijfolie - peper en gedroogde, gemengde tuinkruiden .
Bereidingswijze
Maak eerst de vinaigrette: roer alle ingrediënten dooreen en breng het geheel op smaak met peper en gemengde tuinkruiden. Neem een groot plat bord en schik 3 plakjes Ganda Ham in het midden. Garneer het geheel met een of twee augurken, wat zilveruitjes, een slablaadje en een klein maïskolfje. Besprenkel met de vinaigrette en kruid met peper van de molen. Schaaf tenslotte wat parmezaan van het blok en verdeel dit over de ham om het geheel een zomers tintje te geven.
Tips & Weetjes
Bakken in de oven , Bewaar koel! , Blancheren , Braden , En Papillotte , Frituren , Glaceren , Gratineren , Grilleren , Koken , Konfijten in vet , Poêleren , Pocheren , Roerbakken , Smoren/ braiseren , Stomen , Stoven
Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.