Ganda ham met asperges
Ingrediënten
Nodig voor vier personen: 8 plakjes Ganda Ham - l6 groene en/of witte asperges - 16 plakjes gele en/of groene courgettes - 4 kwarteleitjes - 4 blaadjes krulsla . bieslook peper en zout 2 klontjes suiker 4 ovenwarme borden
Bereidingswijze
Bereiding: Pel de asperges en kook ze 8 min in licht gezouten water waarin de klontjes suiker zijn opgelost. Pocheer de plakjes courgette 15 sec. in hetzelfde water. Schik de courgette trapsgewijs en samen met 1 plakje Ganda Ham op het warme bord. Rol de asperges per 4 in een plakje Ganda Ham en schik op het bord. Bak het kwartelei en garneer het geheel met het aldus bekomen spiegelei, een blaadje krulsla en wat fijngesnipperde bieslook. Vervang indien gewenst de kwarteleitjes door 2 hardgekookte eieren, plet ze en overgiet ze met gesmolten boter.
Tips & Weetjes
Bakken in de oven , Bewaar koel! , Blancheren , Braden , En Papillotte , Frituren , Glaceren , Gratineren , Grilleren , Koken , Konfijten in vet , Poêleren , Pocheren , Roerbakken , Smoren/ braiseren , Stomen , Stoven
Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.