Ganda ham met avocado's en een vinaigrette van primeurgroenten

Ganda ham met avocado's en een vinaigrette van primeurgroenten

Ingrediënten

100 gr Ganda Ham - 2 rijpe avocado's - 1 limoen - 500 gr primeurgroenten (wortelen, raapjes, asperges, bloemkool, broccoli, -venkel, kleine aardappelen, etc..) - 2 dl room - 1 eetlepel mayonaise of magere yoghurt - halve eetlepel mosterd - snuifje cayennepeper - 2 dl vinaigrette (1/3 sherryazijn - 1/3 olijfolie - 1/3 fijne slaolie - knoflookteentje - 1 sjalotje - halve eetlepel mosterd) - takjes groene tuinkruiden (kervel, bieslook, peterselie) - enkele olijfjes (zwart en groen) - snuifje zachte paprikapoeder - peper en zout .

Bereidingswijze

Reinig en kook de primeurgroenten beetgaar (stomen kan ook, ze zijn dan nog smakelijker) Schil en pers de limoen. Bewaar enkele schilletjes Mix de ingrediënten voor de vinaigrette, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze saus tot aan het kookpunt en giet ze over de primeurgroenten. Leg de limoenschilletjes erbij. Laat afkoelen, giet af en herhaal deze handeling nog twee keer (doe dit eventueel de dag voordien). Schil de avocado's en snij er een 20-tal dunne schijfjes uit. Besprenkel onmiddellijk met het limoensap. Mix de avocadorestjes met de helft van de mosterd, de helft van de mayonaise, wat cayenne, peper en zout. Roer door deze puree 1 dl. opgeklopte room en laat wat doorkoelen in de koelkast. Meng de rest van de mosterd, de mayonaise en de room. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel deze saus in drie gelijke delen, meng met wat limoensap, kleur er eentje rood met paprikapoeder een eentje groen met peterseliesap. Garnering: Schik de Ganda Ham in kraagvorm op een koel bord. Lepel wat avocadopuree in het midden en versier met primeurgroenten, schijfjes avocado's, olijfjes en groene kruiden. Druppel wat van de drie sausjes errond.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.