Gegrilld geitenkaasje met Ganda Ham en perzik
Ingrediënten
Nodig voor vier personen: 4 schijfjes jonge geitenkaas - 4 dunne plakjes Ganda Ham - 2 perziken of nectarines - 4 eetlepels champagne - 2 eetlepels suikersiroop - 2 eetlepels perziklikeur maanzaad - 4 blaadjes basilicum in fijne sliertjes gesneden - 4 ovenwarme borden .
Bereidingswijze
Maak een sausje van de champagne, de suikersiroop en de perziklikeur. Pak de schijfjes geitenkaas in met Ganda Ham. Leg de pakjes eventjes op de grillpan met rooster zodat er een grilltekening verschijnt. Plaats de pakjes daarna 7 a 8 minuten in de voorverwarmde oven, op 170ºC, en houd ze in 't oog. Schik eerst de schijfjes perzik op een groot plat bord. Leg een warm pakje kaas uit de oven op het bord. Strooi er basilicum, maanzaad en grof gemalen peper over (2x draaien).
Tips & Weetjes
Bakken in de oven , Bewaar koel! , Blancheren , Braden , En Papillotte , Frituren , Glaceren , Gratineren , Grilleren , Koken , Konfijten in vet , Poêleren , Pocheren , Roerbakken , Smoren/ braiseren , Stomen , Stoven
Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.