Gemengde salade met Ganda Ham, oude kaas en avocado
Ingrediënten
4 plakken Ganda Ham (niet te dun gesneden) - 1 blok oude kaas - 2 rijpe avocado's - gemengde sla - pijnboompitten - 2 sjalotten - 1 botje bieslook - 1 botje peterselie - mosterd - olijfolie - witte wijnazijn - peper en zout .
Bereidingswijze
Maak vooraf een vinaigrette met mosterd, olijfolie, wijnazijn peper en zout. We doen wat gemengde sla in een diepe kom, versnipperen de sjalot erbij en voegen de vinaigrette toe. De plakken Ganda Ham worden in reepjes versneden en aan de salade toegevoegd. Blokjes oude kaas zorgen voor een pittig accent. Goed mengen en verdelen over 4 kleine kommen, waarin de salade zal geserveerd worden. Vervolgens enkele schijfjes rijpe avocado bovenop schikken en bestrooien met geroosterde pijnboompitjes. Versieren met enkele stengels bieslook en bestrooien met peterselie. Een tip voor een lekker salade met Ganda ham, waarin producten van eigen bodem hand in hand gaan met exotische ingrediënten.
Tips & Weetjes
Bakken in de oven , Bewaar koel! , Blancheren , Braden , En Papillotte , Frituren , Glaceren , Gratineren , Grilleren , Koken , Konfijten in vet , Poêleren , Pocheren , Roerbakken , Smoren/ braiseren , Stomen , Stoven
Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.