Gevulde Paddestoelen met Ganda ham

Gevulde Paddestoelen met Ganda ham

Ingrediënten

Nodig voor vier personen: 20 grote paddestoelen - 12 dunne plakjes Ganda Ham - 1/4 liter rode wijn (Côtes du Rhône) - 1 ui - 1 knoflookteentje - 1 eetlepel olijfolie - een snuifje rozemarijn - gemalen kaas - paneermeel - 1/2 citroen - 50 g boter .

Bereidingswijze

Maak de paddestoelen schoon en trek er de steeltjes uit. Doe de paddestoelhoedjes in een beboterde pot met een weinig water en citroensap. Kruid met peper en zout en dek af met een stukje boterpapier. Kook ze kort gaar. Fruit de versnipperde uien in olijfolie. Pers er de knoflook op, kruid met peper, zout en rozemarijn en doe er de fijngehakte paddestoelsteeltjes bij. Blus af met de rode wijn en laat zachtjes inkoken. Snijd de plakjes ham gelijk schoon en hak de restjes in stukjes. Doe ze bij de afgekoelde en beboterde pot met men champignonpuree en vul er de hoedjes mee op. Bestrooi met gemalen kaas en broodkruim. Leg op elke paddestoel een klontje boter en gratineer onder de grill van de oven. Presentatie: leg op een niet te warm, met olijfolie ingewreven bord, 3 sneetjes ham. Deponeer er de 5 gevulde paddestoelen op en versier met kervel en peterselie.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.