Jong duifje met honig, walnoten en Ganda Ham
Ingrediënten
4 jonge duifjes (bestel bij uw Keurslager) honig - 50 gr walnoten - 4 plakjes Ganda Ham - 1/2 l kalfsfond - 1 dl witte wijn - 50 gr boter - seizoengroenten .
Bereidingswijze
De druifjes in boter kleuren en verder bakken in de oven +/- 10 minuten. Laten rusten. De poten en de filets eraf halen en deze inwrijven met honig en bestrooien met gehakte walnoten. Laten kleuren onder de grill. De beenderen fijnhakken en aanbakken met een wortel, ui, tijm en laurier, bevochtigen met kalfsfond en witte wijn en er twee eetlepels honig aan toevoegen. Laten inkoken en zeven. Schikken: leg een snede Ganda Ham op een warm bord, leg daarop de duiven en versier met een groetenkrans. Met saus overgieten.
Tips & Weetjes
Bakken in de oven , Bewaar koel! , Blancheren , Braden , En Papillotte , Frituren , Glaceren , Gratineren , Grilleren , Koken , Konfijten in vet , Poêleren , Pocheren , Roerbakken , Smoren/ braiseren , Stomen , Stoven
Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.