Lasagne van Ganda Ham, roerei, gedroogde tomaat en roomsausje

Lasagne van Ganda Ham, roerei, gedroogde tomaat en roomsausje

Ingrediënten

12 plakjes Ganda Ham - 6 eieren + 1 ei en een klompje boter - 2 eierdooiers - peper en zout - selderzaadjes - 10 soeplepels opgeklopte room .

Bereidingswijze

10 plakjes Ganda Ham zander papier in de ijskast ietwat laten drogen. Oven voorverwarmen op 200ºC. Tomaten ontdoen van het vel, in 4 verdelen en ontpitten, 10 min in oven op rooster met grof zout laten drogen. De roereitjes (6 eieren), 2 dooiers, 3 soeplepels water en 1 soeplepel boter samen mengen en zachtjes op het vuur laten binden. Op het einde 1 volledig ei toevoegen. De 2 overige plakjes Ganda Ham in stukjes snijden en bakken, het vet afgieten en de opgeklopte room eraan roevoegen, afkruiden met peper. Een half plakje Ganda ham op het bord schikken, tomaat en roerei erover verdelen en zo verder opbouwen tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Room errond gieten en versieren met selderzaadjes.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.