Pakje van Ganda Ham met gerookte zalm
Ingrediënten
Nodig voor vier personen: 8 dunne plakjes Ganda ham - 16 plakjes gerookte zalm- 1 ui - 1 eetlepel gehakte peterselie - 1 citroen - 2 eetlepel zure room - 50 g gepelde garnalen - 1 krulandijvie - 2 eieren - 50 g heel fijne spaghetti . voor de vinaigrette: 1/2 ui - 1 eetlepel mosterd - 1 eetlepel kervel - 1 eetlepelpeterselie - 2 blaadjes basilicum - 1 eetlepel bieslook - 1/2 teentje look - 1/2 dl dragonazijn - 2 dl olijfolie - peper en zout .
Bereidingswijze
Kook de eieren 10 min. Pel ze, wrijf eiwit en dooier afzonderlijk door een zeef. Maak de vulling door de helft van de gerookte zalm fijn te snijden en te mengen met garnalen, fijn gesneden ui, citroenspa, gehakte peterselie en zure room. Kruid met peper en zout. Friteer de spaghetti in olijfolie. Leg afwisselend 2 plakjes Ganda ham en zalm lichtjes overlappend naast elkaar. Schep de vulling erop en plooi de plakjes dicht tot een mooi pakje. Leg de krulandijvie in het midden van het bord, en plaats het pakje erop. vergiet lichtjes met de vinaigrette en bestrooi met eiwit en eigeel. Werk af met de krokante spaghetti.
Tips & Weetjes
Bakken in de oven , Bewaar koel! , Blancheren , Braden , En Papillotte , Frituren , Glaceren , Gratineren , Grilleren , Koken , Konfijten in vet , Poêleren , Pocheren , Roerbakken , Smoren/ braiseren , Stomen , Stoven
Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.