Rollades van kalfszwezeriken met Ganda Ham en kropsla

Rollades van kalfszwezeriken met Ganda Ham en kropsla

Ingrediënten

4x150 g kalfszwezeriken - 10 plakjes heel dun gesneden Ganda Ham - 8 blaadjes kropsla - 1 tomaat in blokjes van 1 cm - 150 g Parijse champignons - 1/4 sjalot - 1/2 van een klein teentje look - 10 dragonblaadjes - 2 eetlepels olijfolie - 100 g boter - 2 eetlepels bloem . VOOR DE SAUS. 2 eierdooiers - 200 g gesmolten boter - 1 dl opgeklopte maar niet te stijf geslagen room.

Bereidingswijze

De schoongemaakte, geblancheerde en drooggedepte zwezeriken kruiden met zout en peper en in de bloem rollen. In een pan 50 g boter lichtbruin laten smelten met een lepel olijfolie en de zwezeriken aan elke kant mooi goudbruin bakken tot ze gaar zijn maar niet doorbakken. De boter uit de pan verwijderen en een lepel olijfolie plus de resterende boter toevoegen. De in blokjes (1cm) gesneden champignons fruiten, dan de tomaat toevoegen en vervolgens de gehakte dragon, het fijngesnipperd knoflook, de sjalot en twee plakken in stukjes gesneden Ganda Ham. Alles mengen, op smaak brengen en de zwezeriken in twee snijden. De blaadjes kropsla een halve minuut pocheren in gezouten kokend water, afspoelen met koud water en laten uitlekken. De nerven verwijderen om de blaadjes twee per twee plat op elkaar te kunnen leggen over een oppervlakte van 3 cm, groot genoeg om er een zwezerik en twee plakjes ham in op te rollen. De helft van elke zwezerik in het midden van een slablad leggen, hem dan bestrijken met een vierde van de vulling, bedekken met de andere helft van de zwezerik en voorzichtig in het slablad wikkelen. De rollades op een geboterde bakplaat in de oven gaar laten worden (ca 10 minuten op 120 graden) De saus: De eierdooiers flink loskloppen, er enkele druppels koud water aan toevoegen en op een laag vuur opwaren tot ze een lint vormen dat zich van het pannetje losmaakt. De gesmolten boter per kleine hoeveelheid toevoegen om een Hollandse saus te bekomen. Op smaak brengen met enkele druppels citroenspa, peper en zout. De Hollandse saus moet ene temperatuur bereiken van ongeveer 40 graden, daarna kan ze aan de room toegevoegd worden. De zwezeriken op een geboterd bord schikken, overgieten met de saus en onder de ovengril laten gratineren. Opdienen met verse deegwaren, rijst of gestoomde aardappelen.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.