Rolletjes Ganda Ham gevuld met kaas
Ingrediënten
Nodig voor vier personen: 8 plakjes Ganda Ham - 125 g verse roomkaas - 20 g blauwschimmelkaas (bvb. Pas de Bleu of Boursin). - 6 verse blaadjes basilicum - 4 verse blaadjes munt - 1 ui - 1 koffielepel gehakte peterselie - 1 eetlepel olijfolie - 4 eetlepels room . peper.
Bereidingswijze
Meng de kazen dooreen. Snijd basilicum, munt en ui fijn en meng ze onder de kaas. Voeg de room en de gehakte peterselie toe en breng op smaak met peper. Leg 2 plakjes ham dakpansgewijs naast elkaar en smeer er de kaasmengeling op. Rol dit voorzichtig op tot een cilinder en plaats die 1 uur in de koelkast. Snijd de cilinder in twee en schik de helften op een bord. Werk af met een streepje olijfolie. Of: Snijd de cilinder in dunne plakjes en schik die op een toast als aperitiefhapje.
Tips & Weetjes
Bakken in de oven , Bewaar koel! , Blancheren , Braden , En Papillotte , Frituren , Glaceren , Gratineren , Grilleren , Koken , Konfijten in vet , Poêleren , Pocheren , Roerbakken , Smoren/ braiseren , Stomen , Stoven
Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.