Sint-Jakobsschelpen in een kleedje van Ganda Ham met spaghetti van witlof

Sint-Jakobsschelpen in een kleedje van Ganda Ham met spaghetti van witlof

Ingrediënten

12 Sint-Jakobsschelpen - 8 plakken Ganda Ham - 4 stronken witlof - 1 preistengel - 2 dl gevogeltebouillon - 1 dl room - bloem - arachideolie - een garnituur van verse kruiden - peper en zout .

Bereidingswijze

Open de Sint-Jakobsschelpen en was de witte noten onder stromend water. Was ook de witlofstronken en laat ze uitlekken. Dep het witlof droog op een theedoek en verwijder de buitenste bladeren. We snijden de stronken in een julienne van ongeveer 3 cm. Was enkele preibladen en snijd ze in 12 lange, zeer fijne slierten die eventjes worden geblancheerd. Intussen snijden we de helft van de Ganda Ham in fijne reepjes van 1 cm breedte. Laat de rest van de ham gedurende ongeveer 2 minuten drogen in een oven op 85 graden. Kruid de Sint-Jakobsschelpen aan beide kanten en rol ze in de reepjes ham. Laat de gevogeltebouillon tot de helft inkoken en voeg vervolgens de room en de julienne van witlof toe. Roer af en toe om met behulp van een vork en breng de saus op smaak. Intussen wentelen we de Sint-Jakobsschelpen in wat bloem en we bakken ze gedurende 1 minuut aan beide kanten in de hete olie. Vervolgens laten we ze uitlekken op keukenpapier en we ombinden ze als een geschenkje met de geblancheerde preistengeltjes. Verdeel het witlof in het midden van voorverwarmde, diepe borden. Schik er de Sint-Jakobsschelpenpakketjes om heen en nappeer met wat saus. Garneren doen we met enkele takjes kruiden en de plakjes gedroogde ham.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.