Spiesje van kreeft met groene asperges en Ganda Ham, kwarteleitjes en saffraansaus

Spiesje van kreeft met groene asperges en Ganda Ham, kwarteleitjes en saffraansaus

Ingrediënten

2 fijne plakjes Ganda ham - 1 kreeft van 400 a 500 gr - 3 groene asperges - 1 kwartelei - 2 dl gevogeltebouillon - 1 aubergine - enkele nootjes boter - saffraandraadjes .

Bereidingswijze

Kreeft gedurende 2 minuten koken in court-bouillon. Ontdoen van pantser. Asperges krokant koken en in koud water schrikken. Kreeft omwikkelen met Ganda ham, eventjes bakken in de oven en op spiesje steken. Kwarteleitje bakken zoals een spiegelei. Saus: Gevogeltebouillon met saffraandraadjes voor 1/3 inkoken, klein scheutje room aan toevoegen en opwerken met boter. Kruiden met peper en zout. Auberginelepel fijn snijden en krokant frituren. Dresseren. Saus napperen op het bord. Spiesje leggen met daarop warme asperges, kwarteleitje en auberginesliertjes. Versieren met takjes bieslook en kervel.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.