Tartaar van gerookte zalm met Ganda Ham

Tartaar van gerookte zalm met Ganda Ham

Ingrediënten

Voor 4 personen: 800 gr zalmfilet (fijngehakt met het mes) - 50 gr gegrilde noten - 1 gesnipperde sjalot en bieslook - 8 plakjes Ganda Ham - 1 koffielepel olijfolie - peper en zout . Voor de vinaigrette: 1 dl appelsap - 2 lepels oestersap - 1 mespunt curry, paprika, cayennepeper - 1 dl olijfolie - 1 ei - korianderbolletjes - 2 lepels citroensap - 1 koffielepel Xeresazijn .

Bereidingswijze

De fijngehakte zalm mengen met de sjalot, bieslook, olijfolie, zout en peper en de geplette nootjes. De ingrediënten van de vinaigrette mengen, zonder het ei en de olijfolie. Eerst laten afkoelen en dan de olijfolie en het ei toevoegen. De Ganda Ham verhitten in een oven van 180ºC gedurende 5 minoten, daarna afbinden met keukenpapier. De tartaar van zalm via een cilinder van ongeveer 8 cm op bet hord schikken, erbovenop de verhitte plakjes Ganda Ham dresseren, evenals enkele takjes bieslook en geplette nootjes. De vinaigrette er ombeen gieten en opdienen met ge

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.