Toast met roerei, broccoli, sesamvinaigrette en gedroogde Ganda Ham

Toast met roerei, broccoli, sesamvinaigrette en gedroogde Ganda Ham

Ingrediënten

4 eieren - 30 g boter - 2 sneden toastbrood - 40 ml olijfolie - 1 eetlepel sesamzaadjes - 5 eetlepels sesamolie - 1 eetlepel moutazijn - 4 broccolibloempjes - 4 sneden Ganda Ham .

Bereidingswijze

Droog de sneden Ganda Ham 2 uur in een oven van 50 graden. Bak de toasten goudgeel in olijfolie en snijd ze diagonaal doormidden. Kleur de sesamzaadjes lichtjes in een anti-aanbakpan en blus met moutazijn. Voeg sesamolie toe en controleer op smaak (eventueel peper en zout toevoegen). De broccolibloempjes beetgaar koken in kokend gezouten water. De eieren in boter smeuïg roerbakken. Verdeel de roereieren over de 4 halve toasten en schik er telkens een broccolibloempje op. Giet een weinig sesamvinaigrette over het ei en de broccoli en versier met een sneetje gedroogde Ganda Ham.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.