Tomaatje opgevuld met Ganda Ham, aardappelpuree en oude Balsamico azijn.

Tomaatje opgevuld met Ganda Ham, aardappelpuree en oude Balsamico azijn.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen: 4 middelgrote tomaten - 150 g geschilde aardappelen - 1/2 dl melk - 30 g boter - 1 eetlepel gehakte en in boter gestoofde uien - 4 sneden Ganda Ham - enkele blaadjes raketsla - oude balsamico azijn.

Bereidingswijze

De tomaten onderdompelen in kokend water en ze nadien van hun jasje ontdoen. Snijd het bovenste schijfje van de tomaat en maak de tomaat leeg. Kruiden met peper en zout. Marineer de binnenkant van de tomaten met enkele druppels oude balsamico azijn. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Afgieten en de aardappelen even op het vuur drogen zonder deksel. Voeg de warme melk en de boter toe. Pureren. Controleer op smaak met peper en zout en voeg de eetlepel gehakte en gestoofde uien toe. Vul de tomaten met de puree en schik er de in reepjes gesneden Ganda ham op. Versier met enkele blaadjes raketsla en dek af met het hoedje van de tomaat.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.