Eendeborstfilet met groene pepers

Eendeborstfilet met groene pepers

Ingrediënten

2 eenden - 5 dl bouillon - 1 prei - 1/8 knolselderij - 1 ui - 1 worteltje - 2 dl slagroom - zout, peper - 100 gram boter - groene pepers

Bereidingswijze

Snij 5 uur voor het servies reeds de borsten van de eenden en leg ze in de koelkast. Hak de rest van de eenden in stukjes. Smelt 50 gram boter in een pan en als ze heet is, voeg dan de stukken eend toe en pinceer. Maak prei, selderij, wortel en ui schoon en snij de groenten in stukjes. Voeg ze bij de rest in de braadpan. Sauteer alles goed bruin. Geef er dan 3/4 liter water bij en de bouillon, breng het aan de kook en laat drie uur zachtjes trekken. Passeer dan de bouillon en geef er wat groene pepers bij. Reduceer de bouillon totdat er 1,5 dl van over is. Voeg dan de slagroom toe, breng de saus op smaak met eventueel wat nat van de pepers en nog wat groene pepers. Smelt de rest van de boter in een pan, geef zout en peper over de eendeborsten, sauteer ze in 4 minuten aan elke kant bruin. Snij de borsten in plakjes, schenk er wat saus over en serveer.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.