Kalfskotelet met Champignons

Ingrediënten

4 kalfskoteletten - 100 gram boter - 1 dl slagroom - 1 dl slagroom - 1 glaasje calvados - 400 gram champignons - zout, peper - peterselie

Bereidingswijze

Was wat peterselie en hak die fijn. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Smelt 50 gram boter en sauteer hierin de champignons totdat alle losgelaten vocht verdwenen is. Strooi zout en peper over de koteletten. Smelt de rest van de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de koteletten aan beide kanten bruin. Zet het vuur laag en laat ze in totaal 20 minuten sauteren. Flambeer ze daarna met de calvados. Leg ze op een voorverwarmde schaal en houd ze warm. Voeg de slagroom bij de braadboter en schraap alles goed los van de bodem. Laat even inkoken. Voeg de champignons bij de saus. Roer ze er even door en schenk de saus over de koteletten. Strooi er wat peterselie over en serveer.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.