Lamsfilet uit Bresse

Lamsfilet uit Bresse

Ingrediënten

800 gram lamsfilet - 2 sjalotjes - 1 teentje knoflook - tijmpoeder - 1 dl witte wijn - 80 gram boter - 1,5 dl slagroom - 250 gram morilles - 2 eetlepels vleesjus - peterselie - zout, peper

Bereidingswijze

Schil de knoflook, snij het teentje in de lengte in vieren en piqueer de stukjes knoflook in de uiteinden van het vlees. Was wat peterselie en hak die fijn. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Geef zout, peper en wat tijmpoeder over het vlees. Verhit 50 gram boter in een pan. sauteer hierin de filet op niet te hoog vuur gedurende 30 minuten. Bedruip het vlees af en toe met enkele lepels wijn. Het vlees moet gedurende de hele braadtijd bruiner worden, zonder dat het te bruin wordt. Maak ondertussen de morilles schoon. Snij ze in plakjes en stoof ze gedurende tien minuten in de rest van de boter in een gesloten pan. Als het vlees 20 minuten heeft gebraden voegen we de morilles met hun kooknat erbij, controleren de smaak en geven er eventueel zout en flink peper bij. Haal het vlees uit de pan. Leg het op een voorverwarmde dienschaal en houd het warm. Voeg de vleesjus bij de morilles en dan de slagroom. Roer totdat de room dikker wordt. Omring de filet met het garnituur, geef er peterselie over en serveer.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.