Piepkuiken met dragonsaus
Ingrediënten
4 piepkuikens(één dag voordien destellen bij uw Keurslager)40g vetstof-peper-zout-1dl witte wijn-250g champigons-2 sjalotjes-1/2 dl witte portwijn-2 dl room-1/2 eetlepel fijgehakte kervel-1/2 eeylepel fijgehakte dragon.
Bereidingswijze
Korst de piepkuikens rondom bruin in vetstof.Kruid ze met peper en zout.Voeg de witte wijn en laat op een zacht vuurtje 20 minuten sudderen.Reinig de chapigons en snei ze op schijfjes.Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Voeg de chapigons,sjalotjes en de portwijn bij de piepkuikens en laat nog 10 minuten stonen.Neem de piepkuikens uit de pan en houd ze warm.Voeg er de aan de saus toe en greng op smaak met pepr en zout.Werk af met de fijbgehakte kervel en dragon.dien op met aardapelkroketten en een slaatje.
Tips & Weetjes
Bakken in de oven , Bewaar koel! , Blancheren , Braden , En Papillotte , Frituren , Glaceren , Gratineren , Grilleren , Koken , Konfijten in vet , Poêleren , Pocheren , Roerbakken , Smoren/ braiseren , Stomen , Stoven
Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.