Varkenshaasje met roquefortkorstje, gekonfijte prei en aardappelmousseline

Ingrediënten

Voor het vlees: 2 varkenshaasjes (te verkrijgen bij uw Keurslager)- 100 g roquefort- 1/2 l bruine fonds- een gesnipperde sjalot- 1 dl port- 100 g gerookt spek- Voor de garnituur: 3 wit van prei- 2 x 100 g boter- 500 g aardappelen- peper, zout en suiker- 1 dl room.

Bereidingswijze

Voor het vlees: Kuis de varkenshaasjes op en snij ze in medaillons. Kruid ze met peper en zout en kleur ze in boter. Maak een reductie van sjalot en port, voeg er de fonds aan toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Snij het spek in kleine reepjes en bak krokant. Beleg de medaillons met de roquefort en laat ze verder garen in de oven. Voor de garnituur: Snij de prei in fijne reepjes en stoof ze zachtjes met boter, peper, zout en suiker. Was de aardappelen, kook ze gaar en pel. Pureer met boter, room, peper en zout. Ondersaus het bord, schik de prei in het midden en omring met de medaillons en de aardappelpuree. Bestrooi met de spekreepjes en serveer.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.