Appelbeignets
Ingrediënten
3 à 4 handappelen - 15 g suiker - 1/2 theelepel kaneel - 100 g zelfrijzend bekmeel of 100 g bloem en 3 g bakpoeder - 2 g zout - 1 1/2 dl melk -1/4 ei - olie
Bereidingswijze
De appelen boren, schillen, in dikke plakken snijden en bestrooien met een mengsel van de suiker er de kaneel en hiermee ca. 5 min. laten staan. Van het zelfrijzend bakmeel of de bloem en het bakpoeder, het zout, de melk, en het ei een beslag maken. Verdere bereiding zie bij appelbeignets met gist.
Tips & Weetjes
Bakken in de oven , Bewaar koel! , Blancheren , Braden , En Papillotte , Frituren , Glaceren , Gratineren , Grilleren , Koken , Konfijten in vet , Poêleren , Pocheren , Roerbakken , Smoren/ braiseren , Stomen , Stoven
Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.