Bananen met Rhum
Ingrediënten
4 bananen - 30 gram boter - 2 borrelglaasjes rhum - 1 citroen - 1/4 liter slagroom - 100 gram bruine suiker - 2 pakjes - vanillesuiker
Bereidingswijze
Haal met een sambaltrekker de gele schil van de citroen en hak deze fijn. Pers de citroen uit. Pel de bananen, haal ze even door het citroensap en wrijf er citroenrasp in. Haal ze goed door de bruine suiker en laat ze zo een half uur marineren. Klop de slagroom met de vanillesuiker niet helemaal stijf en zet deze koel weg. U kunt het gerecht, wanneer U over een flambeerstel beschikt verder aan tafel bereiden. Smelt wat boter in de pan, en bak daarin de bananen aan weerskanten. Geef er dan de rhum bij en flambeer. Schep de bananen, liefst brandend, op de dessertbordjes en geef er een schep slagroom bij.
Tips & Weetjes
Bakken in de oven , Bewaar koel! , Blancheren , Braden , En Papillotte , Frituren , Glaceren , Gratineren , Grilleren , Koken , Konfijten in vet , Poêleren , Pocheren , Roerbakken , Smoren/ braiseren , Stomen , Stoven
Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.