Chocolademousse

Chocolademousse

Ingrediënten

3 dl room-200 g witte chocolade-200 g chocolade met nootjes-4 eieren-2 eetlepels bloemsuiker-100 g griessuiker ( 6 personen)

Bereidingswijze

Smelt de witte chocolade en de chocolade met nootjes afzonderlijk.Klop ondertussen de 4 eieren en de 100 g fijne suiker witschuimig. Verdeel de massa in twee.Meng voorzichig bij de witte chocolade met een elektrische klopper op stand 1.Doe het zelfde met de chocolade met nootjes bij de andere helft.klop de room stijf en verdeel onder onder de twee mengsels.Doe hetzelfde met het eiwit.Laat opstijven in de koekast.Presenteer op desertbordjes van iedere mousse een eetlepel samen een fijn koekje. Bestrooi de bordrand met bloemsuiker.TIP: Giet op de bordjes eerst een chocladesausje.Kook hiervoor 1dl melk met 100g blokchokolade en 50g suiker.Neem van het vuur en voeg er 1 losgeklopte eierdooier.en een nootje boter bij.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.