Crème Catalan
Ingrediënten
1/2 liter slagroom - 6 eidooiers - 200 gram suiker - 1 vanillestokje
Bereidingswijze
Verwarm de slagroom met het doorgesneden vanillestokje op zacht vuur. Klop ondertussen de eidooiers met 150 gram suiker totdat de massa schuimig is en licht van kleur. Haal het stokje uit de room en schenk onder voortdurend kloppen langzaam bij de eidooiers. Geef de crème in beboterde vuurvaste schaaltjes en zet deze 45 minuten au bain marie in een oven van 175 graden C. Het water moet halverwege de schaaltjes reiken. De crème is klaar wanneer een erin gestoken mes er schoon uitkomt. Laat dan de crème in de koelkast door en door koud worden. Wanneer de crème afgekoeld is strooien we er de rest van de suiker over en zetten de schaaltjes onder de grill, zodat de suiker caramelliseert. Zorg ervoor dat hij niet verbrandt. Laat daarna de crème weer afkoelen in de koelkast, tot aan het moment van serveren.
Tips & Weetjes
Bakken in de oven , Bewaar koel! , Blancheren , Braden , En Papillotte , Frituren , Glaceren , Gratineren , Grilleren , Koken , Konfijten in vet , Poêleren , Pocheren , Roerbakken , Smoren/ braiseren , Stomen , Stoven
Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.