Tiramisu

Tiramisu

Ingrediënten

10 ei-gelen - 500 gram suiker - 10 gram gelatinepoeder - langevingers - 1 kg. mascarpone - koffie

Bereidingswijze

Sla de ei-gelen met de suiker au bain marie op tot 70 graden C. en klop nu zo lang tot de crème koud is. Los de gelatine in iets witte wijn op en vermeng met de mascarpone (Italiaanse zachte kaassoort). Voeg dit bij de eiercrème. Drenk de langevingers in de koffie. Neem een rechthoekigevorm en vul deze met laagjes langevingers en crème. Begin met een laag langevingers en eindig met een laagje crème en bestuif deze met gezeefde cacaopoeder. Zet het geheel nu in de koelkast en laat het hier zeker 24 uur staan. Vorm hiervan met twee lepels quenellen en leg ze op een bord. Serveer met vanillesaus en koffiesorbet.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.