Duizendblad spaghetti met geschroeide zeeduivel, handgepelde garnalen en sabayon van witbier

 Duizendblad spaghetti met geschroeide zeeduivel, handgepelde garnalen en sabayon van witbier

Ingrediënten

- voor 4 personen - 800 g zeeduivel- 250 g handgepelde garnalen- 1 vel bladerdeeg- geconcentreerde melk- 1 groene, 1 gele en 1 rode peper- 1 courgette- 1 aubergine- 1 sjalot- 1 flesje witbier- 3 eidooiers- 80 g verse kruiden mix- olijfolie- grove peper en grof zout .

Bereidingswijze

Bereidingswijze : (15 + 10 minuten) 1. Haal het bladerdeeg door de pastamachine tot op de gewenste dikte. Draai de fijne plakken door de spaghettistand. 2. Bestrijk de spaghetti met de geconcentreerde melk en bestrooi met wat grof zout en peper. Schik op boterpapier op de bakplaat en bak gedurende 5 minuten op 180°C. 3. Maak de zeeduivel schoon en versnijd in plakken. 4. Snijd de groenten in fijne julienne en stoof ze beetgaar in de wok. 5. Laat de vis 1 minuut dichtschroeien in hete olijfolie, gebruik hiervoor best een anti-kleefpan. Kruid lichtjes. 6. Voor de saus: laat het witbier en de gesnipperde sjalot inkoken. Zeef en voeg toe aan de eidooiers. Klop op en kruid. 7. Schik de groentjes op een bord. Leg de vis op de groenten, lepel er de saus rond. Werk af met de duizendblad spaghetti, de handgepelde garnalen en de groene kruiden.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.