Garnalen met aardappelpuree

Garnalen met aardappelpuree

Ingrediënten

• 200 gr gepelde garnalen • 150 gr droge aardappelen • 40 cl melk • 200 cl garnalenbouillon • 15 gr boter • zout • cayenne-peper • 75 gr garnalenbouillon • 40 gr witte wijn • 20 gr sjalot • 2 druppels witte wijnazijn • 10 gr room • 10 gr boter

Bereidingswijze

Puree: Meng room, melk, gernalenbouillon en boter bij de aardappelpuree tot een gladde substantie. Afkruiden naar eigen smaak. Garnalensaus: Garnalenbouillon met sjalot, witte wijn en wijnazijn tot de helft laten inkoken. Dan room en boter toevoegen. Laten opkoken en mixen. Presentatie Leg de koude garnalen onderaan in een diep bord. Breng daarover de aardappelpuree. Maak een kuiltje in het midden en lepel er wat saus in. Afwerken met enkele garnalen.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.