Gebakken en gemarineerde zeeduivel met gewokte groenten, salade met wasabimayonaise, jus van soja

Gebakken en gemarineerde zeeduivel met gewokte groenten, salade met wasabimayonaise, jus van soja

Ingrediënten

Een recept voor 4 personen. 300 g zeeduivelfilet • 100 g suiker • 5 cl azijn • peper en zout • olijfolie • 1 preistengel • 100 g sojascheuten • 1 wortel • 3 eierdooierzwammen • 1 mergpompoen • 1 dl sesamolie • 2 eieren voor de pannenkoeken • 1 el wasabimosterd • 1 eigeel • 3 dl sojaolie • 2 dl sojasaus • 1 stengel citroengras • 1 sjalot • 1 rode pigment • een paar blaadjes koriander • 1 krulsalade

Bereidingswijze

Marineer de zeeduivel in het zout, de suiker en azijn gedurende 3 uur. Spoel de filets daarna met koud water en dep ze droog. Kruid ze met peper en zout en bak ze halfgaar in hete olijfolie. Snij de groenten fijn en wok ze met sesamolie. Klop 2 eieren lichtjes op met peper en zout en bak 4 fijne omeletjes als pannenkoekjes in een antikleefpan. Wentel de wokgroenten in de pannenkoeken tot cannelloni. Maak een mayonaise met wasabimosterd, het overgebleven eigeel en de sojaolie. Verwarm de sojasaus met het fijngesneden citroengras, pigment, koriander, sjalot en laat ze reduceren tot de gewenste dikte. Was de salade en meng ze met de wasabimayonaise. Presentatie Verwarm de cannelloni nog even in de steamer of de microgolfoven en schik ze daarna op de borden. Leg er de gemarineerde zeeduivel op en bedek de vis met de salade in wasabimayonaise. Nappeer de sojasaus rond het gerecht en werk het af met een paar druppeltjes olijfolie.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.