Gebakken Sint-Jakobsvrucht met gemarineerde komkommer, toast van prei, gember en noordzeekrab

Gebakken Sint-Jakobsvrucht met gemarineerde komkommer, toast van prei, gember en noordzeekrab

Ingrediënten

Een recept voor 4 personen. • 1 komkommer • 1 dl water • 100 g suiker • 1 dl azijn • 200 g Noordzeekrab (netto gewicht) • 2 el mayonaise • 1 hardgekookt ei • een bakje postelein • olie • azijn • 4 sneetjes wit brood • 200 g mozzarella di Buffala • 1 preistengel • 20 g gekonfijte gember • 4 verse sint-jakobsvruchten • een scheutje olijfolie • peper en zout • 1 cl sojasaus

Bereidingswijze

Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in fijne brunoise. Laat de brunoise minimum 2 uren marineren in het suikerwater vermengd met de azijn. Daarna de komkommer goed laten uitlekken. Meng het krabvlees met de mayonaise en het hardgekookt eitje. Was de postelein en kruid hem met peper, zout, olie en azijn. Maak een toast met mozzarella, rauwe versnipperde prei en gember. Haal de sint-jakobsvruchten uit de schelp, was ze en dep ze droog. Bak ze daarna kort in een scheutje olijfolie en kruid ze met peper en zout. Presentatie Doe de brunoise in een cilindervorm (een vierde deel per vorm) en schik er de gebakken sint-jakobsvrucht op. Schik de inhoud van de vorm aan de ene kant van het bord. Leg de warme toast met mozzarella aan de andere kant van het bord en schik hierop de krabsalade. Garneer de sint-jakobsvrucht met een paar blaadjes postelein en werk het gerecht af met een paar druppels sojasaus.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.