Heldere bouillon van langoustines met steranijs, doperwten en pepermunt, koekje van olijven met scha

Heldere bouillon van langoustines met steranijs, doperwten en pepermunt, koekje van olijven met scha

Ingrediënten

Een recept voor 4 personen. • 9 langoustines • olijfolie • 2 uien • 1 wortel • 1 preistengel • 2 tomaten • 1 steranijs • 1 dl witte wijn • 1 dl gevogeltebouillon • 250 g schoongemaakte doperwten • 1 pepermunt • 100 g bloem • 100 g suiker • 80 g boter • 80 g eiwit • 100 g zwarte olijven • 10 g azijn • 200 g verse schapenkaas

Bereidingswijze

Langoustinebouillon: Haal de koppen van de langoustines. Pel de staartjes en verwijder het darmkanaal. Stoof de koppen en de pantsers van de langoustines in een beetje olie en voeg daarna de groenten toe. Blus de gestoofde groenten en het afval van langoustines met de witte wijn en voeg water toe tot alles onder staat. Laat dit mengsel vijf minuten koken en giet het door een zeef. Laat de gezeefde bouillon opnieuw opkoken en giet hem door een doek om hem te klaren. Erwtensoep: Breng de gevogeltebouillon met de versnipperde ui en de erwten aan de kook. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes doorkoken en voeg dan de fijngesneden pepermunt toe. Mix de soep en passeer ze door een zeef. Olijfkoekje: Meng alle ingrediënten en strijk het deeg in de vorm van een vierkant op een bakpapier. Bak het gedurende 3 minuten in een oven van 180 °C. Haal het deeg uit de oven en draai het meteen rond een buis tot het de gewenste vorm heeft. Herhaal dit vier maak tot je vier olijfkoekjes hebt. Presentatie Bak de langoustines halfgaar. Verdeel de heldere langoustinebouillon over 4 glazen of glazen kommetjes. Leg er de langoustines in en giet er dan voorzichtig de erwtensoep op; giet de erwtensoep heel zachtjes op de bolle kant van een lepel die je in het glas houdt, zoals bij de bereiding van Irish Coffee. Breng de schapenkaas in een spuitzak en vul er de olijfkoekjes mee. Leg de koekjes naast de glazen.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.