Pannetje van roodbaars met kerrie
Ingrediënten
voor 4 personen - 600 g roodbaarsfilet- 1 ui- 1 teentje knoflook- 8 lente-uitjes- 1 paprika (rood)- 5 dl visfumet- 2.5 dl room- 40 g bloem (tarwebloem)- 35 g boter (bakboter)- 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)- 2 theelepels kerriepoeder- 1 mespuntje gemberpoeder- peper en zout .
Bereidingswijze
Bereidingswijze : (15 + 15 minuten) 1. Spoel de roodbaarsfilets, dep droog, controleer op graatjes en snijd in grote dobbelstenen. Meng de kerrie met het gemberpoeder en bestrooi hiermee de stukken roodbaars. 2. Pel de ui en snijd fijn, pers de knoflook en stoof beide even aan in boter. Bestrooi daarna met bloem en voeg de visfumet samen met de room toe. Breng aan de kook en laat wat inkoken op een zacht vuurtje. 3. Maak de lente-uitjes en de rode paprika schoon en snijd fijn. Voeg beide ingrediënten aan de saus toe en laat alles nog 5 minuutjes doorkoken. 5. Voeg op het einde van de bereiding de stukken vis toe, roer de saus goed om en laat nog 4 minuten verder sudderen op een zacht vuurtje. Breng op smaak met peper, zout en eventueel kerrie. 6. Serveer op voorverwarmde borden en garneer met steeltjes bieslook.
Tips & Weetjes
Bakken in de oven , Bewaar koel! , Blancheren , Braden , En Papillotte , Frituren , Glaceren , Gratineren , Grilleren , Koken , Konfijten in vet , Poêleren , Pocheren , Roerbakken , Smoren/ braiseren , Stomen , Stoven
Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.