Zeetong met asperge, spinazie, sesamtoast, gerookt merg, sabayon van citroengras

Zeetong met asperge, spinazie, sesamtoast, gerookt merg, sabayon van citroengras

Ingrediënten

Een recept voor 4 personen. 2 dl gevogeltebouillon • 2 sjalotten • 1 dl droge sherry • 1 verse truffel • 600 g kabeljauwfilet • 1 preistengel • zout • peper • 2 sneetjes comtékaas • 100 g deeg voor wit brood

Bereidingswijze

Laat de gevogeltebouillon met de versnipperde sjalotten tot 1/4 reduceren. Voeg dan de sherry en geschaafde truffel toe. Snijd de prei in dunne ringen en was ze. Neem de cocotte en leg de rauwe preiringen in het midden. Schik de kabeljauw erop en kruid hem met zout en peper. Bedek de vis met de comtékaas en giet er de bouillon rond. Plaats het deksel op de cocotte en sluit het rondom af met deeg zodat er geen damp kan ontsnappen. Gaar de vis gedurende 12 minuten in een oven van 200 °C. Presentatie Haal het deksel van de pot en serveer het gerecht in de cocotte op de borden.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.