Cocktail van Krab met Grapefruit

Ingrediënten

200 gram krab - 2 grapefruits - 1 dl slagroom -1 dl mayonaise - sherry - 1 citroen - tomatenketchup - peterselie - paprikapoeder - cognac - worcestershiresaus

Bereidingswijze

Snij de grapefruits doormidden en haal de partjes tussen de velletjes uit met behulp van een grapefruitmesje. Maak de krab schoon, haal de baleinen er uit en leg 4 mooie stukjes apart. Maak een cocktailsaus als volgt: Maak eerst mayonaise, roer er wat tomatenketchup door, wat cognac en sherry. Voeg ook wat citroensap, grapefruitsap en worcestersaus toe. Klop de slagroom bijna stijf en roer deze door de saus. Doe beurtelings wat grapefruit en stukjes krab in een coupe en bedek het geheel met de saus. Garneer met het apart gehouden stukje krab, wat paprikapoeder en wat peterselie.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.