Indische kip

Ingrediënten

1/2 liter kippebouillon - 1 soepkip - 2 theelepels kerrie - 100 gram champignons - 2 plakken ananas - 50 gram boter - 1 ui - 40 gram bloem - room - peterselie - 200 gram rijst

Bereidingswijze

Maak van de soepkip eerst kippebouillon. Neem ze uit de bouillon, haal het vlees van de botten en snij het in stukjes. Smelt de boter en laat ze lichtbruin worden. Bak er de in ringen gesneden ui in tot ze gaar is en myoteer de kerriepoeder. Voeg er de bloem bij zodat er een roux ontstaat. We voegen nu kippebouillon toe totdat we een gladde saus hebben. We proeven deze en brengen ze eventueel op smaak. Daarna wordt de saus gezeefd, waarbij de ui wordt uitgeperst met een houten lepel. Was de champignons, snij ze in plakjes en voeg ze bij de saus. Doe er de stukken kip bij en verwarm nog eens goed. Ondertussen moet de rijst gekookt zijn. We bakken nu nog de schijven ananas, maken met behulp van een vorm een ring van rijst op het bord, vullen de opening met de ragoût van kip en leggen er een halve schijf ananas overheen. Strooi er wat gehakte peterselie over.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.