Kikkerbilletjes met Room

Ingrediënten

4 paar kikkerbilletjes - 80 gram boter - 1 borrelglas cognac - 1 eetlepel gehakte peterselie ; 1 ui - 1 teentje knoflook - 4 sneetjes witbrood - 1/2 dl slagroom

Bereidingswijze

Smelt de helft van de boter in een pan en sauteer hierin de kikkerbilletjes zachtjes romdom lichtbruin. Strooi er na 5 minuten zout en peper over. Verdeel de geperste knoflook over de billetjes, evenals de gehakte peterselie en het uiterst fijngehakte uitje. Nog even bakken en dan blussen we met de witte wijn en cognac af en laten het geheel nog tien minuten pruttelen. Neem dan de kikkerbilletjes uit de pan en houd ze warm. Zet de saus weer op het vuur. Voeg de room toe en laat enkele minuten koken. Ondertussen maken we van het witbrood crpoutons. Leg een crouton op een verwarmd bord, leg er kikkerbilletjes op en schenk er wat saus over.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.