Eendeborst met frambozen en rode wijnsaus

Eendeborst met frambozen en rode wijnsaus

Ingrediënten

2 eendeborst filets glas rode wijn, 2 el balsamic azijn,3 el frambozen marmelade of 200 gram verse frambozen. zout peper 1 teentje look 1 sjalot 16 kleine kerstomaten of 8 cherry tomaten. 1/2 kilo aardappelen 30 gram boter

Bereidingswijze

Kook de aardappelen bijna gaar, sij ze daarna in plakken over de lengte (1cm) het vet aan de eendeborst inkerven in ruitpatroon, invrijven met grof zeezout en verse zwarte peper. sjalot en look fijn snijden. de tomaten halveren. Laat de eerste grillpan heel heet worden en leg de eendeborsten vetkant op de pan, na een paar minuten het overtollige vet afgieten en bijhouden, doe dit nogmaals als er teveel vet in de pan zit. na vijf minuten de eend omkeren en nog even laten aanbraden. de eend uit de pan verwijderen in een ovenschotel plaatsen en nog een vijftal minuten in de oven zetten op 180°/ haal al het overtollige vet uit de pan en deglaceer met de rode wijn en azijn, doe er ook direkt de sjalot look en tomaten bij en laat enkele minuten braden als je verse frambozen gebruikt doe die er ook direkt bij/ als je marmelade gebruikt doe die er dan na 2 minuten bij. zodra de tomaten mals worden, zet je het vuur af en doe er de dertig gram boter laat al roerend smelten. ondertussen zet je ook de andere grillpan op een hoog vuur en borstel je de aardappelen in met het eendevet en bak je de aardappelen lekker bruin. snij de eendeborst in mooie schuine stukken overgiet met de saus en doe er de aardappelen bij. smakelijk!!

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.