Reekoteletten met Roomsaus

Reekoteletten met Roomsaus

Ingrediënten

8 reekoteletten - 4 sneden brood - 130 gram boter - 1 dl madera - citroensap - 3 dl slagroom - paprikapoeder - zout, peper - kastanjepuree

Bereidingswijze

Bestrooi de koteletten met zout, peper en wat paprikapoeder. Smelt 50 gram boter, snij 8 croûtons uit het brood en bruineer deze in de boter. Smelt in een andere pan 50 gram boter en sauteer hierin de koteletten in 5 minuten bruin. Leg ze op een verwarmde schaal op de croûtons en houd ze warm. Deglaseer het braadvocht met de madera en reduceer deze op hoog vuur tot twee eetlepels, voeg dan de room toe en kook nog een beetje in. Monteer ten slotte, van het vuur af, met de rest van de boter en geef er een scheut citroensap bij. Schenk de saus over de koteletten en serveer er kastanjepuree.

Voor meer recepten bezoek de website van het Culinair Kookboek.